Lavanda si beneficiile ei

beneficiile lavandei / lavanda

├Än Rom├ónia, exist─â din ce ├«n ce mai mult interes fa┼ú─â de culturile de lavand─â, unul din motivele acestui curent, fiind propriet─â┼úile multiple pe care aceast─â plant─â le are. Fie c─â aceste propriet─â┼úi sunt cu referire la s─ân─âtate, sunt folosite pentru crearea unor produse de ├«nfrumu┼úesare, cum ar fi s─âpunuri de lavand─â, sau pur ┼či simplu d─âruite sub form─â de diferite tipuri de cadouri sau m─ârturii de nunt─â cu lavand─â, Lavanda House Romania dore┼čte ├«n acest articol de Blog s─â sublinieze importan┼úa acestei plante.

Cateva informatii despre Lavanda:

Lavanda este o plant─â nativ─â din Africa de Nord ╚Öi regiunile muntoase ale Mediteranei. Planta este foarte apreciat─â pentru efectele sale medicinale pe care le are asupra pielei ╚Öi tenului, fiind frecvent utilizat─â ├«n parfumuri ╚Öi ╚Öampoane pentru a ajuta la sp─âlarea ╚Öi purificarea pielei. De fapt, numele latin al lavandei ┬áeste Lavare, ceea ce ├«nseamn─â „a sp─âla”, din cauza aromei ce d─â o senza┼úie de cur─â┼úenie.

Pe l├óng─â toate acestea, exist─â ┬ámulte propriet─â╚Ťi medicinale asociate lavandei.

Beneficiile pentru s─ân─âtate ale lavandei includ eliminarea tensiunii nervoase, calmarea durerii, dezinfectarea scalpului ╚Öi a pielii, ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia s├óngelui ┼či trateaz─â problemele respiratorii. De asemenea, este folosit─â pentru o varietate de probleme digestive, ce includ umflarea abdomenului, sc─âderea apetitului, grea┼ú─â sau gaze intestinale. Sunt persoane ce adaug─â lavanda ├«n cada de baie pentru a trata problemele de circula┼úie. Prin inhalare, lavanda este folosit─â ca aromaterapie ├«mpotriva insomniilor, durerei de m─âsele sau a agita┼úiei cauzate de demen┼ú─â.

├Än m├óncare ┼či b─âuturi, lavanda este folosit─â ca un component ce d─â arom─â.

├Än industria prelucr─âtoare este utilizat─â ├«n produse farmaceutice ╚Öi ca ingredient principal ├«n parfumuri, ┬á├«n fabricarea de s─âpunuri, cosmetice, decora┼úiuni ┼či bine├«n┼úele la diferite tipuri de cadouri.

Lavanda devine din ce în ce mai folosită în producţia de uleiuri esenţiale, ce rezultă din distilarea florilor a diferitelor specii ale acestei plante miraculoase.

S-au realizat studii ce au descoperit că lavanda este foarte eficace în combaterea infecţiilor cauzate de fungi. Cercetatorii au descoperit că uleiul de lavandă, este letal pentru o întreagă gamă de tulpini patogene ce apar pe piele, acest ulei distrugând membrana celulară a parazitului.

├Än alt studiu s-a comparat eficien┼úa a diferite tratamente ├«n gr─âbirea vindec─ârii r─ânilor ┼či uleiul de lavand─â a avut cele mai bune propriet─â┼úi.

├Än ceea ce prive┼čte tratamentul pentru regenerarea p─ârului c─âzut, sunt dovezi c─â lavanda poate ajuta la cre┼čterea p─ârului p├ón─â la 44%, dup─â 7 luni de tratament.

Studiile efectuate referitor la anxietate ┼či conditii asociate, au conclus c─â lavanda are efecte benefice asupra tulbur─ârilor de somn, anxietate ┼či a diferitelor tulbur─âri asociate anxiet─â┼úii.

Cine ar fi crezut c─â lavanda ├«i poate lini┼čti pe cei ce au fric─â de dentist?┬á S-a efectuat un studiu ├«n care investigatorii au m─âsurat nivelul de anxietate la peste 340 de astfel de cazuri, ├«n timp ce a┼čteptau s─â intre la dentist.┬á Jum─âtate din pacien┼úi au fost expu┼či la miros de lavand─â ┼či cealalt─â jum─âtate nu. Echipa a descoperit c─â cei expu┼či au raportat nivele mai sc─âzute de anxietate, ├«n compara┼úie cu ceilal┼úi pacien┼úi care nu au fost expu┼či. Efectul calmant al lavandei s-a resim┼úit, indiferent de tipul de interven┼úie pe care diferi┼úii pacien┼úi trebuiau s─â o aib─â.

Dac─â dori┼úi s─â cump─âra┼úi diferite produse ce au ├«n compozi┼úie lavand─â, indiferent c─â sunt s─âcule┼úi personaliza┼úi hand made ce con┼úin lavand─â uscat─â, s─âpunuri naturale cu lavand─â sau m─ârturii de nunt─â cu lavand─â, verifica┼úi dac─â acele plante sunt crescute la standarde ├«nalte ┼či nu au fost stropite cu chimicale.

Noi cei de la Lavanda House Romania v─â a┼čtept─âm cu o gam─â larg─â de produse pline de stil ┼či rafinament ce au ├«n compozi┼úie floarea de lavand─â uscat─â obtinuta din cultura proprie ┼či din culturi ecologice din Transilvania.